Referat: AIF Barrikaden - Arlövs BI

Startuppställning: Rafael - Henrik Ni - Micke, Martin, Claes, Kwame -
Kristoffer, Mick, Fredrik S, Peter - Johan L

Avbytare: Anders S, Dan E, Johan G, André och Hampus

Vi började alltså med den så framgångsrika taktiken från våra två senaste segermatcher med Henke som libero bakom en fyrbackslinje och bara en renodlad forward.

Under de första 20 minuterna saknades i stort sett helt målchanser och matchen såg ut som man kunde befara med en sådan taktik mot ett lag av Arlövs karaktär, som har mycket folk hemma och spelar med snabba bollar över mittfältet upp till anfallarna. Det hela förvärrades av att hela mittfältet ofta kom för långt ner så att Johan L blev helt ensam och avskuren på topp. Ungefär mitt i halvleken skapade vi dock två klara målchanser och precis innan paus ytterligare två, bl.a. en mycket bra frispark av Fredrik nere vid stolproten där deras målvakt gjorde en fantastisk räddning.

Dock var inte heller Arlöv ofarliga. De hade några mycket bra lägen som de dock förvaltade väldigt dåligt med mycket tama avslut samtidigt som Raffa i målet agerade säkert.

I ett försök att få hål på dem gick vi efter pausen över till traditionellt 4-4-2-spel. Johan G hade precis innan pausen ersatt Peter på vänsterkanten. Nu gick också Kristoffer ut och Mick tog över hans plats på högerkanten. Henke flyttades fram som central mittfältare och Anders S gick in på topp brevid Johan.

Redan efter 8 min var det nära att detta resulterade i ett ledningsmål när Anders S efter att ha dribblat sig förbi 2-3 man fick se sitt avslut räddas av en back på mållinjen.
Ledningsmålet kom istället efter en kvart när Johan G kunde slå in bollen från nära håll i ett tomt mål efter ett inlägg (eller kanske snarare skott...) av Mick. Fem minuter senare höll sig Johan G framme igen och kunde åter slå in bollen i tomt mål från nära håll på en retur på ett skott av Johan L. I detta läge ledde vi faktiskt serien!!!

Därefter vidtog ett sällsynt sorglöst spel från vår sida istället för att försöka slå vakt om ledningen. (Själv menar jag att vi borde återgått till spel med libero). Lika defensivt som vi spelade i början, lika offensiva var vi nu! Det blev allt som oftast otroligt stora ytor på vår planhalva. Flera gånger tappade vi bollen så högt upp på planen att de flesta i vårt lag inte hade minsta chans att hinna tillbaka när de slog en långboll upp till anfallarna. Flera gånger hade vi bara 2 eller 3 spelare på egen planhalva mot 3 eller 4 motståndare med enorma ytor att laborera på. Det var också vid ett sådant tillfälle man kvitterade i den 83:e min sedan de i 75:e min reducerat efter en frispark som styrdes in i en något tilltrasslad situation. Mellan dessa båda mål hade de ytterligare en het målchans men där agerade Raffa förtjänstfullt med en störtdykning framför fötterna på en Arlövsspelare.

Faktum är att vi efter kvitteringen mycket väl kunnat släppa in ytterligare mål och förlora matchen om Arlövsspelarna inte tagit så sällsynt dåliga beslut i sitt anfallsspel vid flera tillfällen.

Totalt sett hade vi något fler heta chanser men de var som sagt aldrig riktigt ofarliga med ett par snabba killar på topp som ständigt matades med långbollar. Det märktes att det var ett ungt lag vi mötte (hade nog c:a 10 år lägre snittålder än vi). De tog som sagt många felbeslut i anfallsspelet, inte bara i slutskedet utan under hela matchen.
Man hade så att säga många möjligheter att skapa heta chanser men förvaltade dem inte.